Àgora d’Urbanisme

Àgora d’Urbanisme: 7 de maig de 2019

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a través de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes (AAUC), i en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, organitza la primera Àgora d’Urbanisme.

Aquest espai de debat, que s’iniciarà el 2019 i està previst celebrar cada mes de maig, segueix les línies marcades per la Llei de l’Arquitectura, que estableix entre altres objectius el foment de la qualitat arquitectònica i urbanística.

L’Àgora d’Urbanisme vol ser una plataforma de difusió, coneixement i debat per fer balanç del que ha passat a Catalunya durant l’any en el camp de l’urbanisme reglat. Enguany es presentaran 15 projectes seleccionats per un consell d’experts format per urbanistes de reconegut prestigi, a partir de una preselecció de 40 projectes que han estat informats en alguna de les 11 Comissions Territorials d’Urbanisme de Catalunya. Aquesta preselecció, efectuada pels representants del col·legi d’arquitectes en aquestes comissions, són projectes que destaquen per la seva qualitat, per innovar o per actuar en un espai d’especial rellevància.

L’Àgora d’Urbanisme vol ser una plataforma d’intercanvi d’informació sobre els principals documents urbanístics que es tramiten a Catalunya. Un lloc on compartir l’experiència de la planificació urbanística de casa nostra.

També vol ser un espai de trobada entre els tècnics i responsables a diferents nivells en el camp de l’urbanisme. Un espai per compartir experiències i projectes d’urbanisme en una jornada transversal en la que es farà balanç del que ha passat a Catalunya durant l’any anterior.

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda institucional per part d’Assumpció Puig i Hors, degana del COAC, Sebastià Jornet i Forner, president de l’AAUC i Agustí Serra i Monté, Secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya. Estarà dividida en 5 blocs on es autors/promotors presentaran els seus projectes i finalitzarà amb un diàleg entre el urbanistes que integren el consell d’experts.

Per assistir a la jornada, cal inscripció prèvia. El cost de la jornada és de 10€ per als membres de l’AAUC i de 20€ per a la resta d’assistents, que inclou l’acreditació a la jornada, el dinar del migdia i el refrigeri de la cloenda.

El programa de la jornada el podeu consultar aquí.

Volem omplir d’urbanisme el COAC en aquesta jornada. Gràcies per la vostra assistència!

 

Organitza:
    
Col·labora: