El Centre Direccional de Cerdanyola fou concebut en el PGM de 1976 com una nova centralitat d’interès supramunicipal, dividida en cinc àrees desenvolupables mitjançant plans parcials que han anat donant lloc a l’ actual Parc Tecnològic del Vallès i a la Universitat Autònoma de Barcelona. La resta ha estat objecte de diversos instruments de planejament, havent-se materialitzat una part significativa a través del Consorci Urbanístic format per l’Incasòl i l’Ajuntament de Cerdanyola, que ha expropiat més de 400 Ha i urbanitzat i edificat part d’aquests sòls, entre els quals sens dubte destaca la construcció i posta en funcionament del Sincrotró Alba. (font imatge: www.parcdelalba.cat)
Recents sentencies han conduit a la formulació i aprovació definitiva d’un Pla Director Urbanístic que emmarca novament aquest complex procés de desenvolupament d’un dels àmbits del territori català mes significatius, complexes i estratègics .
L’ AAUC ha organitzat una visita per la tarda del 18 de setembre amb una doble finalitat: per un costat conèixer a través dels redactors i gestors del Pla Director els aspectes cabals de les decisions preses envers l’ ordenació i l’estructura dels usos, la mobilitat generada , l’ encaix territorial , la problemàtica ambiental , la dimensió econòmica i estratègies de programació,… per altra costat poder visitar les instal·lacions del Sincrotró Alba. El programa detallat es facilitarà properament.
Sincrotó (Font: www.parcdelalba.cat)
Viaducte Can Fatjó (Font: www.parcdelalba.cat)
més informació:
PDU per a la delimitació i ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola (RPUC)
Parc de l’Alba
lluís guach
13 agost 2014 @ 16:53
Tinc interès a venir!