Pedalada: l’escala Metropolitana de la Bici 15.2.2020

Benvolgudes i benvolguts,

La SCOT juntament amb la col·laboració de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) ha organitzat una nova sortida amb bicicleta per visitar, observar i debatre sobre els entorns més rellevants de la metròpoli catalana.

Aquesta nova activitat tindrà lloc el dissabte 15 de febrer.

El trajecte serà des de Sant Cugat del Vallès fins a Sant Adrià de Besòs. Durant la bicicletada, podrem analitzar la intermodalitat i l’accés a la infraestructura ciclista entre aquests dos punts, així com la desvinculació entre els eixos fluvials de la Rivera de Sant Cugat, Ripoll i Besòs, les trames urbanes i les infraestructures. L’arquitecte Jordi Calbetó farà una breu presentació de la urbanització de la carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola.

De la mà de Pere Solà, visitarem el Parc de l’Alba al Centre Direccional Cerdanyola del Vallès, un clar exemple de projecte urbanístic d’una escala que supera els seus límits físics. La visita seguirà fins a les Tres Xemeneies on tindrem l’oportunitat de visitar l’interior del recinte industrial acompanyats per Carme Ribas, gerent del Consorci del Besòs, i parlarem també sobre el Pla Director Urbanístic.

La pedalada finalitzarà amb un dinar col·loqui al Campus UPC Diagonal-Besòs, un espai d’interacció de la comunitat universitària, veïnal i empresarial, on estudiants de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) presentaran el prototip d’habitatge sostenible ‘TO’, premiat amb dos tercers premis al concurs Solar Decathlon Europe 2019. Actualment, es troba exposat al campus perquè es pugui utilitzar com a instal·lació pública oberta al barri.

Recorregut:

9:30 h.  Trobada a l’Estació dels FGC de Sant Cugat. Presentació de la urbanització de la carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola (Jordi Calbetó, arquitecte)

10:30 h. Parada tècnica: Centre Direccional Sant Cugat. Visita guiada Parc de l’Alba (Pere Solà, actual director Parc de l’Alba)

11:30 h. Inici de la pedalada passant per Montcada i Reixac i Sta. Coloma de Gramenet.

13:00 h. Visita interior recinte 3 Xemeneies del Besòs (Carme Ribas, gerent del Consorci del Besòs)

14:00 h. Dinar-col·loqui al Campus UPC Besòs (inclòs). Breu explicació prototip habitatge sostenible ‘TO’ (ETSAV).

La longitud total de l’itinerari és d’uns 20 km tot de baixada. Dificultat fàcil.

Preu: 5 €

INSCRIPCIÓ: Omple el següent formulari d’inscripció.
*Places limitades.
La data límit d’inscripció és el dimecres 12 FEBRER!

Comparteix-ho amb els teus amics

Més informació: info@scot.cat

Moltes gràcies i us hi esperem!