Singapore, From Little Red Dot To Big Green Dream

El proper dijous dia 10 a les 19h celebrarem la 3a sessió del 4rt Cicle Urbanisme Comparat dedicat a Singapore, a càrrec d’Òscar Carracedo:

Data: 10/12/2015 a les 19:00 h
Lloc: Aula 2 de l’Escola Sert (C. Arcs 1-3, 5a. planta)

Formulari inscripció


Singapore, From Little Red Dot To Big Green Dream

Singapur, és reconeguda per l’èxit del seu model de “Ciutat Jardí”, pel desenvolupament urbà d’alta densitat que situa al país en el tercer més dens del món, per un sistema de transport eficient, per les polítiques d’habitatge innovadores i per ser una de les ciutats amb millor qualitat de vida del planeta.

En només 50 anys des de la seva independència de Malàisia l’any 1965, aquesta petita ciutat-estat de la grandària de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de ser un dels països amb l’índex de pobresa més alts del món a una de les economies més avançades, pròsperes i competitives, amb renda per càpita superior a la dels EUA i amb un paper clau en la relació d’Occident amb Àsia.

Quines han estat les claus d’aquest èxit, com ha incidit el planejament en aquest ràpid desenvolupament i en la configuració espacial de la ciutat, i quins són els reptes de futur que enfronta aquest país punter són alguns dels temes que descobrirem a través d’aquesta sessió

 

Oscar Carracedo és Arquitecte, Urbanista i Professor a la National University of Singapore on és director del Innerhoods Lab, co-dirigeix el Màster d’Urban Planning i presideix el Designing Resilience in Asia International Symposium and Competition (DRIA).

Des de l’any 1999 Oscar Carracedo ha desenvolupat un ampli historial acadèmic i de recerca en els camps de la regeneració, la sostenibilitat i la resiliència en el desenvolupament urbà, els processos d’urbanització i les seves implicacions en el metabolisme urbà, l’urbanisme informal o el planejament integrat en països en desenvolupament. Ha estat convidat com a conferenciant i professor a diverses institucions i universitats de prestigi d’Europa, Amèrica, Austràlia i Àsia, on recentment ha participat com a ponent al UN-Habitat Asian Pacific Urban Forum així com en la redacció de la nova agenda urbana cap a l’Habitat III.

És autor de nombrosos articles i llibres d’arquitectura i urbanisme incloent els recentment publicats “Ibid. In the same place”, “Naturbà. Barcelona-Collserola, una relació retrobada”, “Estratègies Urbanes de Revitalització de Comunitats Informals” o “Asian Urban Places “. Com a professional de l’urbanisme i l’arquitectura i soci fundador de CSArquitectes, Carracedo ha estat premiat i és autor de nombrosos plans a Catalunya i més recentment a Indonèsia, Malàisia, Filipines, Índia o Singapur.