[Cicle urbanisme i territori] Estratègia dels sòls d’activitat econòmica a Catalunya: els PDUs gironins.

Benvolguts/des:

Us informem que el proper dilluns 17 de maig, a les 18 hores tindrà lloc la tercera sessió online del Cicle d’Urbanisme i Territori que organitza l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) i la Demarcació de Girona del COAC, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que estarà dedicada a l’Estratègia dels sòls d’activitat econòmica a Catalunya: els PDUs gironins.

En aquesta sessió, el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, i el subdirector general d’Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya, Josep Armengol, explicaran l’Estratègia de Sòls d’Activitat econòmica que té com a objectiu dinamitzar el territori i promoure l’activitat econòmica, per afavorir la competitivitat i el reequilibri territorial. L’estratègia territorial permet la localització dels enclavaments estratègics i dels Sectors d’Activitat Econòmica a desenvolupar a través dels Plans directors urbanístics. En l’àmbit gironí es localitza el Pla director urbanístic d’activitat econòmica de l’entorn de l’aeroport de Girona. 

L‘Estratègia de Sòls d’Activitat Econòmica, elaborada per la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori (SAUT), s’emmarca en la necessitat d’establir una estratègia de país per a les accions territorials en matèria d’activitat econòmica, la qual ha de permetre dotar Catalunya de les noves condicions de sòl que demana un territori eficient i ben connectat per acollir activitat econòmica. Aquesta nova estratègia parteix d’una visió global del territori i situa els nous desenvolupaments en zones d’alta demanda i creixement econòmic, vinculats als centres de recerca i tecnologia, i ubicats estratègicament amb relació a les grans infraestructures i corredors de mobilitat del país. Es tracta d’un nou model urbanístic, supramunicipal i d’alta rellevància econòmica, que afavoreix la integració paisatgística i el respecte a la infraestructura verda. 

INSCRIPCIONS OBERTES

Cal inscripció prèvia mitjançant formulari. Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb les instruccions per seguir en directe la jornada. La sessió també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de la Demarcació de Girona del COAC.

Esperem que sigui del vostre interès.

La Junta Directiva AAUC